shirley-in-egypte.reismee.nl

Aanslag kerk Alexandria

ALEXANDRIË - Door een aanslag op een christelijke kerk in de Egyptische stad Alexandrië zijn zeker tachtig mensen raakten gewond. Dinsdag overleden twee Egyptenaren als gevolg van de verwondingen die ze bij de aanslag opliepen. Daarmee is het dodental van de aanslag op de Twee Heiligenkerk of al-Qissiddinkerk naar 23 gestegen. Dat meldde een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid zaterdag.

Ooggetuigen spraken van een autobom, maar volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken gaat het zeer waarschijnlijk om een aanslag van een zelfmoordenaar. Die zou zich kort na middernacht tot ontploffing hebben gebracht voor de ingang van de orthodox-koptische kerk.

Op het moment van de ontploffing kwamen de eerste kerkgangers naar buiten na een viering van oud en nieuw. Honderden christenen waren toen nog in het pand en ontsnapten aan het drama.

Door de ontploffing raakte ook een nabijgelegen moskee beschadigd. Onder de slachtoffers zijn waarschijnlijk ook islamieten.

Het is nog onduidelijk welke beweging achter de aanslag zit. De dader heeft volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken banden met buitenlandse terroristische groeperingen.

Mogelijk is een groep die zichzelf al-Qaeda in Irak noemt verantwoordelijk. Die groepering heeft eerder koptische christenen in Egypte bedreigd.

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!